Голос медіа

Дата публікації: 12.03.2024
Голос медіа

У гайді ви знайдете покрову інструкцію, як віднайти тон спілкування для свого медіа і чому це необхідно у часи розквіту штучного інтелекту.

Гайд складається з дев’яти розділів: від побудови бренду медіаорганізації і аналізу конкурентів до написання самої політики тону у комунікаціях. Автори також зібрали реальні приклади кризових комунікацій в українських медіа та дали поради, як діяти у таких ситуаціях.

Автори гайду стверджують, що власний стиль у комунікаціях допоможе медіа витримати конкуренцію на ринку. Адже саме оригінальний, людяний, новаторський тон комунікації стане тією перевагою, яка допоможе виграти битву за увагу читачів.

«В інформаційному шумі, коли навколо кричать усі, легко загубитися. Рішення — знайти власний, особливий голос, що вирізнятиме вас від натовпу та об’єднає навколо спільноту людей, яким цей голос відгукнеться», — Юлія Саліженко, креативна директорка Platfor.ma і редакторка гайду.

«На жаль, більшість доступних українським медіа каналів комунікації є висококонкурентними та “зрілими” (а деякі і з тенденцією до “згасання”, тобто вже втрачають користувачів). Постійна робота над диференціацією в такому середовищі — єдина можлива стратегія виживання. Цей посібник — хороша стартова точка до написання такої стратегії», — Андрій Боборикін, виконавчий директор «Української правди» і один з авторів гайду.