Bucha Journalism Conference

Bucha Journalism Conference це спільний захід громадської організації Media Development Foundation та медіагрупи «Українська правда»

Одноденна конференція є майданчиком для обговорення ролі професійних медіа у висвітленні воєнних злочинів та порушень прав людини, етичних аспектів роботи журналістів в умовах повномасштабної війни.

Організатори обрали місцем для проведення заходу Бучу. Місто, де навесні 2022 року після деокупації Київщини українські та міжнародні журналісти стали свідками воєнних злочинів росіян. 

Конференція має на меті захистити історичну пам’ять України, а також закликати до медійників у всьому світі й надалі висвітлювати події тих трагічних днів. 

Головною темою першої конференції стала «Роль журналістики під час війн і криз». Спікери/-ки говорили про дотримання етичних норм у висвітленні і документуванні воєнних злочинів, виклики для іноземних медіа та як війна вплинула на медіа і як вистояти у таких умовах.

У 2023 році головною темою обрали «Переломний момент: журналістика й тотальна війна за правду». Медійники/-ці борються за правду, аби сприяти справедливості і тому, щоб російські звірства більше ніколи не повторилися. Водночас зіштовхуються з новими викликами, такими як цензура, стеження, тиск і травми.

Щорічно конференцію відвідують 300 учасників/-ць. Це українські та іноземні журналісти/-ки, студенти/-ки українських факультетів журналістики, представники/-ці громадянського суспільства та міжнародні партнери.

Менеджери проєкту

Дар'я Коваленко

Ком'юніті менеджерка

Дар'я Коваленко

Ком'юніті менеджерка
6 років досвіду в івент-менеджменті та проєктному менеджменті. Реалізовувала проєкти як в Україні, так і закордоном. Освіта - магістр в КНУ ім.Т.Шевченко, політологія

Євген Заславський

Виконавчий директор

Євген Заславський

Виконавчий директор
Понад 15 років досвіду роботи в медіасфері, викладач медіаменеджменту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Андрій Боборикін

Директор з розвитку