Media Development Day

У 2023 році Media Development Foundation відзначив десятиріччя з заснування організації. На свій день народження організація провела ювілейну конференцію — День розвитку медіа. На заході разом з медійниками і медійницями підсумували десятиріччя незалежної журналістики.

10 років тому MDF як ініціатива зародився у відповідь на нищення незалежних медіа в Україні авторитарним експрезидентом Віктором Януковичем. Після Революції Гідності 2014 року разом активістами і журналістами команда організації зайшла у його резиденцію, відому як «Межигір’я» і відтоді проводить там конференцію для журналістів-розслідувачів.

З бажання підгледіти, як працюють журналісти в інших редакціях, народилася найбільша програма стажувань Journalism Exchange Program, завдяки якій понад 1100 журналістів здобули свій перший досвід у топових медіа країни. Наразі програма розрослася до окремого напрямку для початківців у професії. Це стипендіальна програма, онлайн-менторство, літня школа у Карпатах і нішеві курси.

MDF навчив тисячі журналістів на професійних курсах: від журналістики травми й журналістики толерантності до директорів із маркетингу й комерції. Команда організації однією з перших в країні розробила річні акселератори, програми для директорів і редакторів незалежних регіональних медіа. Згодом окремі курси переросли у комплексні програми підтримки і розвитку медіа, де наразі навчається 45 незалежних редакцій від новинарів до CEO редакцій.

З двох людей у команді MDF виріс до 50, щоб створювати ще більше проєктів, які сприятимуть розвитку незалежної журналістики в Україні. Бо одна з цілей організації — незалежна редакція у кожному регіоні, завдяки яким українці отримують якісний перевірений контент.

Конференція відбулася в серпні в Межигір’ї. На заході провели 4 панельні дискусії, виставку медіасервісів, урочисту церемонію нагородження локальних медіа та завершили нетворкінгом.

Менеджери проєкту

Дар'я Коваленко

Ком'юніті менеджерка

Дар'я Коваленко

Ком'юніті менеджерка
6 років досвіду в івент-менеджменті та проєктному менеджменті. Реалізовувала проєкти як в Україні, так і закордоном. Освіта - магістр в КНУ ім.Т.Шевченко, політологія

Євген Заславський

Виконавчий директор

Євген Заславський

Виконавчий директор
Понад 15 років досвіду роботи в медіасфері, викладач медіаменеджменту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Андрій Боборикін

Директор з розвитку

Дар'я Потапова

Керівниця комунікаційного департаменту

Дар'я Потапова

Керівниця комунікаційного департаменту
4 роки досвіду у комунікаціях в громадському секторі

Світлана Небилиця

SMM-менеджерка

Світлана Небилиця

SMM-менеджерка
Журналістка з 5-річним досвідом роботи в регіональних медіа. Один рік працюю в SMM і понад 6 років розвиваю книжковий блог.

Максим Гончарук

Графічний Дизайнер

Максим Гончарук

Графічний Дизайнер
4 роки досвіду в графічному дизайні
Більше