Наші досягнення

0
медійників і медійниць взяли участь у програмі
0
набори всього відбулось у межах програми
0 +
анкет ми отримали від охочих взяти участь у програмі

Fellowship for Mediamakers

Це спільна програма Media Developmtn Foundation та німецької організації Media in Cooperation and Transition — MICT, за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. 

Програма розрахована на медійників/-ць до 30 років і триває 4 місяці. Під час програми учасники/-ці навчаються у досвічених медійників/-ць та отримують необхідні знання для старту у професії. Зокрема, вони вивчають стандарти журналістики, навчаються написання новин і репортажів з лінії фронту, інтерв’ювання на чутливі теми, вивчають основи розвідувальної журналістики. Також вони проходять тренінги з основ фінансової грамотності та тренінги з працевлаштування, які дають розуміння, як можна розвиватися у професії.

Окрім цього, впродовж програми учасникам отримують стипендію у розмірі 700 євро в місяць, мають можливість взяти психологічні консультації, замовити необхідну техніку для роботи, і пройти стажування в українських незалежних редакціях.

На цій програмі вже пройшли навчання 90 молодих журналістів/-ок. Після програми вони відчувають себе впевненішими та вмотивованими розвиватися у професії, визначаються з напрямком журналістики, та навіть знаходять роботу. 

Менеджери програми

Марія Педоренко

Проєктна менеджерка

Марія Педоренко

Проєктна менеджерка
Журналістка та редакторка з 10-річним досвідом роботи в медіа. Кримчанка, сінефілка, горда пет-перентка.

Відгуки

Артем Деркачов

кореспондент телеканалу Рада
Я пам’ятаю, яким я сюди прийшов і бачу, яким став. Дякую за те, що подарували віру в себе та сили рухатися вперед, а також показали, що життя та люди, які мене оточують, можуть бути іншими. Дякую за те, що після цієї програми я вийшов новою людиною.

Назар Григоренко

Насамперед я вдячний за те, що програма дала можливість вийти із зони комфорту, навчитися не боятися робити щось нове, навіть якщо в тебе немає ніякого досвіду в цьому. Я зрозумів, що треба перестати недооцінювати себе, адже навіть якщо щось вийде не дуже добре, воно все одно вийде, а не залишиться втраченою можливістю. Дякую за розуміння, що я не один.

Настя Коваль

Участь у проекті Fellowship for mediamakers допомогла мені систематизувати та поглибити знання, які я отримувала під час навчання в університеті та самоосвіти. Безперечно всі лекції були цікавими. Я безмежно вдячна MDF та MiCT та таку можливість і хочу сказати, що відтепер відчуваю сильне бажання розвиватися у журналістиці й лупати сю скалу!

Марчук Валентин

Програма — це ковток свіжого повітря в моїй початковій журналістській діяльності. Завдяки їй я не тільки познайомився з представниками хороших українських медіа, а й отримав низку знань, які буду використовувати під час подальшого розвитку в цій сфері.