Курс із чутливої журналістики

Спеціально для Media Development Foundation журналістка сайту NV Олександра Горчинська створила курс із чутливої журналістики. У ньому взяли участь 40 журналістів/-ток, з досвідом роботи у медіа до 3 років. Навчання тривало 2,5 місяці. Загалом учасниці прослухали 17 лекцій і виконали 7 домашніх завдань.

За цей час учасники/-ці курсу дізналися як писати про «незручні» теми такі як, дискримінація, залежності, домашнє насильство, ґендерна нерівність, смерть під час війни. Навчилися працювати з героями, щоб уникнути ретравматизації. А також вчилися знаходити нетривіальні ракурси для статей,  добирати заголовки так, щоб попадати у престижні видання, а не «жовту» пресу, і пітчити свої теми редактору.

Під час навчання з учасниками/-цями курсу індивідуально працювали менторки, досвідчені журналістки, які допомагали визначитися з темами для матеріалів, шукали героїв і давали рекомендації для покращення текстів. Окрім цього, менторки допомагали знайти тематичне видання, у якому учасниці могли опублікувати свої матеріали.

У результаті навчання учасниці написали один матеріал на чутливу тематику і опублікували його у своїх медіа або тематичних виданнях.

Менеджери програми

Марія Педоренко

Проєктна менеджерка

Марія Педоренко

Проєктна менеджерка
Журналістка та редакторка з 10-річним досвідом роботи в медіа. Кримчанка, сінефілка, горда пет-перентка.