JEP-стажування для журналістів-початківців

JEP-стажування — це програма міжредакційних обмінів (Journalism Exchange Program) для початківців у журналістиці. Учасники можуть самостійно обрати редакцію для стажування, тривалість якого може бути від двох тижнів до одного місяця. Проєкт розрахований на молодих журналістів, які в професії не більше ніж 3 роки та працюють в українських незалежних медіа.

Також програма передбачає стипендії, розмір яких залежить від тривалості стажування.

Це одна з перших програм Media Development Foundation. Вона народилася з бажання підгледіти, як працюють журналісти в інших редакціях. 

Менеджери програми

Марія Педоренко

Проєктна менеджерка

Марія Педоренко

Проєктна менеджерка
Журналістка та редакторка з 10-річним досвідом роботи в медіа. Кримчанка, сінефілка, горда пет-перентка.

Єлизавета Хорошева

Асистенка проєктної менеджерки

Єлизавета Хорошева

Асистенка проєктної менеджерки
Три роки досвіду роботи журналісткою та рік прессекретаркою. Випускниця Сумського державного університету.

Відгуки

Іван Чепайкін

Участь у програмі була цінною та корисною для мене, оскільки я отримав практичний досвід у журналістиці та розвинув навички в галузі роботи з різними журналістськими жанрами. Програма суттєво вплинула на мою кар'єру, дозволивши опублікувати кілька матеріалів у провідному медіа, а також розширити мережу контактів у журналістському середовищі.

Софія Коротуненко

Мені вдалося долучитися до спільноти MDF, отримати підтримку й знайти однодумців. Я набула більшої впевненості в собі, як журналістці. Отримала нові знання та досвід. Найбільше запам'ятались корисні лекції та захопливе стажування.

Дар’я Свистуха

JEP-стажування стало ключовим на моєму шляхові у професії й навіть змінило його. Я не очікувала, що після стажування отримаю пропозицію працювати в команді «Медіамейкера», як редакторка коротких форматів! Тому безмірно рада, що стажування подарувало мені повноцінну роботу в медіа, яке я раніше читала із захватом, а зараз й сама пишу тут. Ось такі дива творить JEP-стажування.

Анна Левченко

Участь у цій програмі змінила напрямок мого життя. Я зрозуміла, як хочу далі розвиватися в журналістиці. Під час стажування мені вдалось навчитись обробляти та шукати інформацію, працювати з соціальними мережами та чутливими темами, писати підбірки, а також вдосконалити навички написання новин.