Онлайн-менторство для журналістів-початківців

Онлайн-менторство — це така собі підписка на обмін досвідом і професійними порадами з топовими українськими медіамейкерами.

Програма менторства триває 2 місяці. Вона розрахована на молодих журналістів, які в професії не більше ніж 3 років та працюють в українських незалежних медіа.

Під час програми з кожним учасником/-цею індивідуально працюють ментори/-ки — досвідчені медійники/-ці, які допомагають знаходити героїв для матеріалів, готуватися до інтерв’ю та редагують матеріали. А найголовніше, що менторам/-кам можна поставити всі питання, які молоді журналісти можуть боятися запитати у свої редакції. 

Менеджери програми

Марія Педоренко

Проєктна менеджерка

Марія Педоренко

Проєктна менеджерка
Журналістка та редакторка з 10-річним досвідом роботи в медіа. Кримчанка, сінефілка, горда пет-перентка.

Відгуки

Оля Гах

Це було цікаве і насичене стажування і я не пошкодувала, що взяла в цьому участь. Саша дуже круто і відповідально підходить до своєї праці і це надихає. Вдячна їй за час та знання, якими вона поділилася, це дуже цінно і потрібно! Дуже цікавою була тема про гранти, бо це щось абсолютно нове для мене. Також було цікаво проводити практичні заняття, де ми обговорювали різні ситуації та те, як би ми в них вчинили. Загалом я рада потрапити на цю програму.

Тетяна Потоцька

Стажування для мене стало, як здійсненням мрії, бо я мала можливість познайомитися та поспілкуватися із Властою Лазур, за якою я слідкую вже декілька років. Та й таке менторство у сфері журналістики для мене вперше, бо нажаль в маленькому місті немає спільноти чи людей пов'язаних з цією темою, тому я і не знала, що є такі круті можливості для розвитку.

Єлизавета Цимбаліст

Менторська програма JEP сталася для мене у дуже вдалий час. Мені сподобалася сама можливість і концепція — дізнатися з перших вуст про роботу іншого медіа, не працюючи там. Найціннішим для мене у менторській програмі було розуміння як влаштована робота в іншому медіа — і в інструментах, і ціннісно (в підходах). Завдяки цьому я зрозуміла, що я хочу для себе змінити в роботі, на чому фокусуватися більше, а від чого відмовитися зовсім. Це спровокувало розмови з командою про те, яким медіа ми є і яким хочемо бути. Можна сказати що моя менторська програма вплинула на всю команду.

Богдан Мірошниченко

Дуже сподобався формат. Говорити сам-на-сам набагато комфортніше, ніж у групі. Особливо якщо у тебе класний ментор (у мене був саме такий). Ментор читає матеріали, ставиться з увагою, відповідає на всі запитання в режимі реального часу. Я отримав відповіді на всі свої запитання, отримав погляд досвідченої людини на проблеми, з якими я тільки починаю стикатись. Найбільше мене хвилювала робота зі спікерами та пошук іноземних коментаторів. Ми обговорили цю тему, розібрали мої особисті кейси у відносинах з експертами/чиновниками, чітко визначили їх та мої інтереси та підходи, за якими я працюватиму надалі. Це було найкориснішим.

Владислав Вергун

Мій ментор Юрій Смірнов максимально відкрита та легка на підйом людина і приємний у спілкуванні, він чудово підлаштовувався під графік, а це дуже важливо. Він дав мені впевненість, що я можу робити щось нове, що цього не варто боятися! Юра, справді, максимально допомагав мені вивчати те, що я хотів, відповідав на усі запитання, давав саме практичні поради. На зустріч з Юрою хотілося приходити, а це дуже важливо, бо перед початком навчання була певна боязнь, що буде некомфортно, але сталося навпаки, з Юрою дуже комфортно працювати.